728x90

Güncel

-

15 Ocak 2015

Yunanistan vizesi iş yeri sahipleri için vize başvurusu sırasında istenen evraklar

Yunanistan vize


Bu yazımda sizlere Yunanistan vize başvurusu sırasında iş yeri sahipleri şirket sahipleri ve ortakları için gerekli evraklar, hakkında bilgiler vereceğim. Vize başvurunuzu yaparken dikkat edilecek en önemli konu gelir evrakları dır. Başvurunuz sırasında sunduğunuz evrakların, konsolosluk veya büyük elçilik tarafından detaylı olarak incelendiğini unutmamalısınız. Herhangi bir kafa karıştırıcı, evrak sunmamaya dikkat etmelisiniz, örnek olarak turist vizesi için başvuru yapan kişi masraflarımı şirketim, karşılayacak şeklinde bir evrak sunduğunda konsolosluk bunun geçerli sebebini isteyebilmektedir. bu gibi farklı konular olarak kafa karıştırıcı evrak sunmaktan kaçınmalısınız. isterseniz sizlere kısaca Yunanistan turist vizesi sırasında istenen evraklardan bahsedeyim

Başvuru yapmadan önce sunacağını belgeleri dikkatlice hazırlamalısınız İsterseniz bu işlemelerini vize danışmanlık hizmeti veren şirketler aracılığı yaptırabilirsiniz. ilk defa yapılacak müracaatlarda kesinlikle tavsiye ederim.






Yunanistan iş yeri sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları için turist vizesi için istenen evraklar


  • Yunanistan vizesi başvuru formu. eksiksiz olarak doldurulmuş olmalı ve bizzat imzalanmalıdır.
  • Geçerli Pasaport : Talep edilen vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır. (en az iki boş sayfası bulunması gerekir.)
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vize fotokopisi  (var ise)
  • 2 adet Biyometrik fotoğraf (güncel ve daha önce vize başvurusu sırasında kullanılmamış 
  • Nüfus cüzdanınızın fotokopisi(Tam sayfa.)
  • Kaymakamlıktan alabileceğiniz Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Sigorta: Yunanistan vize başvuru formunda ülkeye yapacağınız giriş tarihinden çıkış tarihi belirtilen seyahat sağlık sigortası
  • Yunanistan vizesi aldığınızda ülkeye hangi ulaşım aracı ile giriş çıkış yapılacak ise evrak ile ispatlanmalıdır. Kendi aracınız ise ruhsat fotokopisi ve altına bu araç ile Yunanistan'a gideceğinizi belirtmelisiniz. Ucak, otobüs, tren veya gemi ise rezervasyon sunulmalıdır. (ulaşım evrakları olmadan başvuru yapamazsınız.)
  • Konaklama evrakları, kalacağınız otelden rezervasyon çıktısı. not: Seyahat tarihini ve adınız bulunmalıdır.
  • İş yeri sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları için gelir durumlarını şu evraklar ile kanıtlanması gerekmektedir. 
  • Güncel olarak son üç (3) aylık hesap hareketlerinizi gösteren ve seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiyesi bulunan banka hesap dökümü Daha detaylı bilgi için Yunanistan vize başvurusu sırasında istenen iş ve gelir durumunuzu gösteren evrakları hakkında detaylı bilgiler yazımı inceleyebilirsiniz.
  • İsterseniz Tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopilerini de ekleyebilirsiniz.
  • Güncel olarak Ticaret odası kaydınız
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Sicil gazetesinde şirketinizi gösteren sayfanın fotokopisi
  • İmza sirküleriniz
Not: 23.09.2014 tarihinde, biyometrik fotoğraf çekimi ve parmak izi alınması gerekmektedir.




Yunanistan iş yeri sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları için ticari vize için istenen evraklar 

  • Yunanistan vizesi başvuru formu. eksiksiz olarak doldurulmuş olmalı ve bizzat imzalanmalıdır.
  • Geçerli Pasaport : Talep edilen vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır. (en az iki boş sayfası bulunması gerekir.)
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vize fotokopisi  (var ise)
  • 2 adet Biyometrik fotoğraf (güncel ve daha önce vize başvurusu sırasında kullanılmamış 
  • Nüfus cüzdanınızın fotokopisi(Tam sayfa.)
  • Kaymakamlıktan alabileceğiniz Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Sigorta: Yunanistan vize başvuru formunda ülkeye yapacağınız giriş tarihinden çıkış tarihi belirtilen seyahat sağlık sigortası
  • Yunanistan vizesi aldığınızda ülkeye hangi ulaşım aracı ile giriş çıkış yapılacak ise evrak ile ispatlanmalıdır. Kendi aracınız ise ruhsat fotokopisi ve altına bu araç ile Yunanistan'a gideceğinizi belirtmelisiniz. Ucak, otobüs, tren veya gemi ise rezervasyon sunulmalıdır. (ulaşım evrakları olmadan başvuru yapamazsınız.)
  • Konaklama evrakları, kalacağınız otelden rezervasyon çıktısı. not: Seyahat tarihini ve adınız bulunmalıdır.
  • Masrafları karşılayan taraf siz iseniz bankadan alacağınız güncel ve seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiye bulunan hesap dökümü.
  • Ortaklar için şirket ile ortaklık bağını gösteren belgelerin fotokopileri
  • Sizi davetiye gönderen şirket tarafından gönderilen isminize yapılmış ticari davetiyeniz.
  • Şirketinize ait Güncel olarak Ticaret odası kaydınız
  • Sicil gazetesinde şirketinizi gösteren sayfanın fotokopisi
  • İmza sirküleriniz
  • Vergi levhası fotokopisi
  • İsterseniz Tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopilerini de ekleyebilirsiniz.
Not: 23.09.2014 tarihinde, biyometrik fotoğraf çekimi ve parmak izi alınması gerekmektedir.

Söz sizde:Bu makalenin gelişmesine yorumunuz ile  katkıda bulunabilirsiniz.




Bu yazı 15.01.2015 tarihinde yazılmıştır.
Son güncellenme 18.05.2016

Fotoğraf: Lilia 


DMCA.com Protection Status
Yunanistan vizesi iş yeri sahipleri için vize başvurusu sırasında istenen evraklar Reviewed by Vize Hocam on Perşembe, Ocak 15, 2015 Rating: 5 Bu yazımda sizlere Yunanistan vize başvurusu sırasında iş yeri sahipleri şirket sahipleri ve ortakları için gerekli evraklar, hakkında bil...

Bu yazı faydalı mı?

3 yorum:

  1. Murat mertik03 Mayıs, 2016

    Çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz Hocam başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. süpersiniz.

    YanıtlaSil

Teşekkürler.

-