728x90

Güncel

-

15 Nisan 2015

Avusturya vizesi çalışanlar için gerekli evraklar





Avusturya vizesi çalışanlar için gerekli evraklar


Bu yazımda sizlere Avusturya vize başvurusu yapacak, çalışanlardan, istenen evraklar hakkında bilgiler vereceğim. İlk olarak ikamet ettiğiniz, ilin hangi konsolosluğun görev bölgesinde bulunduğunu öğrenmelisiniz. Örnek: Bursa'da ikamet eden kişiler İstanbul Avusturya Başkonsolosluğunun, görev bölgesinde bulunmaktadır. İşlemlerinizi başlatmadan önce mutlaka randevu almalısınız. İlk bahar - Yaz dönemlerinde yoğunluğu ve gidiş tarihinizi hesaba katarak randevunuzu erken almalısınız. Avusturya'ya gidiş amacınızı net olarak sunduğunuz evraklar ile kanıtlamalısınız. Seyahat planınızda farklı bir schengen ülkesine giriş yapacak iseniz gidilecek diğer ülkede konaklama yapacağınız otel rezervasyonu da sunmalısınız. Eğer Avusturya'da daha az kalıp İtalya'da fazla konaklama yapılacak ise İtalya schengen vizesine başvuru yapmanız gerekiyor. Schenegen kurallarına göre hangi schengen, ülkesinde daha fazla kalınacaksa o ülkenin vizesi için başvuru yapmanız gereklidir. Çalışanlar turistik ve ticari olmak üzere iki tür izin, başvurusu yapabilirler.


Avusturya turist vizesi çalışanlardan istenen evraklar

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş Avusturya vize başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve büyük harf ile doldurulması gereklidir.
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.09.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden Avusturya yada farklı bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır. Önemli: Seyahat dönüş tarihinden bir gün fazla yaptırınız.
  • Ulaşım evrakları olarak Avusturya'ya gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, otobüs, tren Seyahat tarihiniz Avusturya'ya ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • Çalıştıkları şirketin Antetli kağıdına İş veren adresi telefon numarası çalışanın göreve başlangıç tarihi, iş yerindeki pozisyonu, seyahat süresi ve imzalayan kişinin  ismi ve şirketteki pozisyonu yazılması gereklidir.(ingilizce veya almanaca olmasına dikkat edin.)
  • Çalıştığı şirketin imza siküleri, vergi levhası, ticaret odası sicil kaydı, faaliyet belgesi (fotokopileri)
  • Son üç (3) aylık maaş bordrosu
  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye bulunan güncel tarihli banka hesap dökümü ve bankanın imza siküleri.
  • farklı bir schengen ülkesine geçilecek ve orada da konaklama yapılacak ise seyahat edeceğiniz güzergah için ulaşım evrakları ve diğer ülkede konaklama yapılacak otel rezervasyonları da sunulması gereklidir.

Avusturya ticari vizesi çalışanlardan istenen evraklar

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş Avusturya vize başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve büyük harf ile doldurulması gereklidir.
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden Avusturya yada farklı bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır. Önemli: Seyahat dönüş tarihinden bir gün fazla yaptırınız.
  • Ulaşım evrakları olarak Avusturya'ya gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, otobüs, tren Seyahat tarihiniz Avusturya'ya ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir. (gönderilen ticari davetiyenin özelliğine göre otel rezervasyonu istenmeyebilir.)
  • Çalıştıkları şirketin Antetli kağıdına İş veren adresi telefon numarası çalışanın göreve başlangıç tarihi, iş yerindeki pozisyonu, seyahat süresi ve imzalayan kişinin  ismi ve şirketteki pozisyonu yazılması gereklidir.(ingilizce veya almanaca olmasına dikkat edin.)
  • Avusturya'da sizi davet eden şirket tarafından adınıza düzenlenmiş ticari davetiye (EVE veya GVE olmak üzere ikiye ayrılır özelliği ise EVE: Sizi davet eden şirket masrafları karşıladığını göstermektedir. GVE: masrafları sizin karşılayacağınızı gösterir
  • Çalıştığı şirketin imza siküleri, vergi levhası, ticaret odası sicil kaydı, faaliyet belgesi (fotokopileri)
  • Son üç (3) aylık maaş bordrosu
  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye bulunan güncel tarihli banka hesap dökümü ve bankanın imza siküleri.


Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.



Bu yazı 13.04.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.
Son güncelleme tarihi 03.05.2015

Fotoğraf: Gary Grggs

DMCA.com Protection Status
Avusturya vizesi çalışanlar için gerekli evraklar Reviewed by Vize Hocam on Çarşamba, Nisan 15, 2015 Rating: 5 Avusturya vizesi çalışanlar için gerekli evraklar Bu yazımda sizlere Avusturya vize başvurusu yapacak, çalışanlardan, istenen evraklar ...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-