728x90

Güncel

-

26 Nisan 2015

Avusturya vizesi geliri olmayanlar için istenen evraklar



Bu yazımda sizlere Avusturya vize başvurusu yapacak geliri olmayan kişiler istenen, evraklar hakkında bilgiler vereceğim. Eğer kişinin düzenli bir geliri bulunmuyorsa, konsolosluğa bu durumunuzu, potansiyel mülteci olmadığınızı ispatlamanız gerekmektedir. zor ve sıkıntılı bir süreç olduğundan istenen evrakları eksiksiz olması ülkesinde geçimini nasıl sağladığının ispatlanması gerekmektedir. sunduğunuz evraklarda kafa karıştırıcı bir bilgi veya emare olmamasına dikkat etmelisiniz. Seyahat boyunca masraflar kim tarafından karşılanacak ise (Anne, baba, 1. derece yakını) dilekçe ve sunacağı gelir belgelerini masrafları karşılayacaklarını ispatlamak adına bankada yeterli bakiye bulunan, hesap dökümü sunması gereklidir. şimdi sizlere sırasıyla hangi evrakları hazırlamanız gerektiğinden bahsedelim

Örnek dilekçe:

.......... tarihlerinde Avusturya'ya yapacağımız seyahat boyunca (eşim, oğlum, kardeşim, annem, babam) .................. tüm masrafları tarafımdan karşılanacaktır. seyahatimizi bittikten sonra ülkemize geri dönmeyi kabul ediyoruz. gerekli vizenin verilmesini rica ederim.





  • Eksiksiz olarak doldurulmuş Avusturya vize başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve büyük harf ile doldurulması gereklidir
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.
  • Daha önceden, bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • ki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır. Önemli: Seyahat dönüş tarihinden bir gün fazla yaptırınız.
  • Ulaşım evrakları olarak gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, otobüs, tren Seyahat tarihiniz, ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • farklı bir schengen ülkesine geçilecek ve orada da konaklama yapılacak ise seyahat edeceğiniz güzergah için ulaşım evrakları ve diğer ülkede konaklama yapılacak otel rezervasyonları da sunulması gereklidir.
  • Seyahat boyunca masrafları kim tarafından karşılanacak ise iş ve gelir durumunu gösteren evrak olarak
  • işe giriş bildirgesi 3 aylık maaş bordrosu çalıştığı iş yerine ait imza sirküleri, faaliyet belgesi vergi levhası fotokopisi 
  • Masrafları karşılayacağını beyan eden dilekçe (İngilizce veya Almanca istenebilir.)
  • Bankadan güncel ve yeterli bakiye bulunan banka hesap dökümü (masrafları karşılayacak kişinin)
  • Tapu bulunuyor ise fotokopilerini ekleyebilirsiniz.
  • Seyahat amacınızı belirten dilekçe (İngilizce veya Almanca istenebilir.)


Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.



Bu yazı 26.04.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Mary Couch

DMCA.com Protection Status
Avusturya vizesi geliri olmayanlar için istenen evraklar Reviewed by Vize Hocam on Pazar, Nisan 26, 2015 Rating: 5 Bu yazımda sizlere Avusturya vize başvurusu yapacak geliri olmayan kişiler istenen, evraklar hakkında bilgiler vereceğim. Eğer kişinin düz...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-