728x90

Güncel

-

13 Nisan 2015

Avusturya vizesi iş yeri sahipleri için istenen evraklar.


Avusturya vizesi iş yeri sahipleri için istenen evraklar.


Bu yazımda sizlere Avusturya vize başvurusu yapacak iş yeri (şirket) sahipleri ve ortaklarının hazırlaması gereken evraklar hakkında bilgiler vereceğim. Başvuru işlemlerini takip ederken dikkat edilecek en önemli konu sunduğunuz evrakların konsolosluk tarafından kabul edilmesidir. istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaya dikkat edin iş yeri sahipleri veya şirket ortakları işletmenin var olduğunu ticaret odası kaydı, (küçük işletmeler esnaf sanatkar odası kayıt belgesi) faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası gibi belgelerin fotokopileri istenir. Güncel olmalıdır. (şirket ortakları şirket ile olan bağını evrak ile kanıtlamalıdır.) Yapacağınız başvuru turistik veya ticari olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ticari başvurunuz için sizi davet eden şirketten adınıza yapılan davetiye gerekir.
Seyahat planınız konsolosluk tarafından net olarak anlaşılması gerekir her hangi bir kafa karıştırıcı tarih farklılığı olmaması gerekir. İlk olarak turistik izin gerekli evraklardan bahsedelim.





Avusturya iş yeri (şirket) sahipleri ve orakları turistik vize başvurusu sırasında istenen evraklar.


  • Eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve büyük harf ile doldurulması gereklidir.
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.09.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden Avusturya yada farklı bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır. Önemli: Seyahat dönüş tarihinden bir gün fazla yaptırınız.
  • Ulaşım evrakları olarak Avusturya'ya gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, Seyahat tarihiniz Avusturya'ya ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın.
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • İş yeri sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları için gelir durumlarını şu evraklar ile kanıtlanması gerekmektedir. güncel olmasına dikkat edin 
  • İş yerini ticaret odası kaydı (fotokopi)
  • Ticari sicil gazetesi (fotokopi)
  • Vergi levhası (fotokopi)
  • Faaliyet belgesi (fotokopi)
  • İsterseniz Tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopilerini de ekleyebilirsiniz
  • Güncel olarak son üç (3) aylık hesap hareketlerinizi gösteren ve seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiyesi bulunan banka hesap dökümü
  • Şirket ortakları şirket ile olan bağını belgeleri ile kanıtlamalıdırlar.


Avusturya iş yeri (şirket) sahipleri ve orakları ticari vize başvurusu sırasında istenen evraklar.

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve büyük harf ile doldurulması gereklidir.
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden Avusturya yada farklı bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır. Önemli: Seyahat dönüş tarihinden bir gün fazla yaptırınız.
  • Ulaşım evrakları olarak Avusturya'ya gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, Seyahat tarihiniz Avusturya'ya ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir.  (gönderilen ticari davetiyenin özelliğine göre otel rezervasyonu istenmeyebilir.)
  • Avusturya'da sizi davet eden şirket tarafından adınıza düzenlenmiş ticari davetiye (EVE veya GVE olmak üzere ikiye ayrılır özelliği ise EVE: Sizi davet eden şirket masrafları karşıladığını göstermektedir. GVE: masrafları sizin karşılayacağınızı gösterir
  •  İş yeri sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları için gelir durumlarını şu evraklar ile kanıtlanması gerekmektedir. güncel olmasına dikkat edin
  • İş yerini ticaret odası kaydı (fotokopi)
  • Ticari sicil gazetesi (fotokopi)
  • Vergi levhası (fotokopi)
  • Faaliyet belgesi (fotokopi)
  • İsterseniz Tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopilerini de ekleyebilirsiniz
  • Güncel olarak son üç (3) aylık hesap hareketlerinizi gösteren ve seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiyesi bulunan banka hesap dökümü (EVE davetiyesi olanlar da bu belgeden koyması gerekir.
  • Şirket ortakları şirket ile olan bağını belgeleri ile kanıtlamalıdırlar.



Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.



Bu yazı 13.04.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.
Son güncelleme tarihi 02.05.2015

Fotoğraf: Kreinik

DMCA.com Protection Status
Avusturya vizesi iş yeri sahipleri için istenen evraklar. Reviewed by Vize Hocam on Pazartesi, Nisan 13, 2015 Rating: 5 Avusturya vizesi iş yeri sahipleri için istenen evraklar. Bu yazımda sizlere Avusturya vize başvurusu yapacak iş yeri (şirket) sahipleri v...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-