728x90

Güncel

-

29 Nisan 2015

Avusturya vizesi Öğrenciler ve çocuklar için gerekli evraklar.



Sizlere Avusturya vize başvurusu yapacak öğrenciler ve çocuklardan, istenen belgeler ile ilgili bilgiler vereceğim. Başvurularını yapacak kişilerin yaş guruplarına olarak sınıflara ayırabiliriz.  0- 12 yaş gurubu konsolosluk vize harcından ve parmak izi uygulamasından muaf tutulmaktadır. öğrenci ise öğrenci belgesi sunması gereklidir. bunun sebebi ise öğrenci olduğunu evrak ile kanıtlama olarak not düşebiliriz. tüm evrakları hazırlarken belge ile kanıtlama durumunu göz önününe almalıyız. genellikle anne veya baba tarafından masrafların, karşılanacağına dair dilekçe sunulma zorunluluğu bulunur. 12- 18 yaş gurubu içinde bulunanlar konsolosluk vize harcı ve parmak izi uygulamasına tabi tutulmaktadır. bu iki gurup kişinin imza yetkisi bulunmadığından dolayı form ve diğer belgelerde anne ve babanın imzası kullanılması zorunludur. 18 ve üzeri öğrenciler bu guruba üniversite öğrencileri dahil olduğundan dolayı AB davetli kültürel veya araştırma programları vb. başvurularda davetiyenin özelliğine göre vize harcından muaf tutulabilmektedir. reşit oldukları için form ve diğer evraklara kendileri imza atması gerekir. masrafları karşılayan anne veya babanın iş ve gelir belgeleri masrafları karşılayacaklarını belirten dilekçe, bankada yeterli bakiye bulunan güncel hesap hareketleri kaşeli imzalı artı bankanın imza sirkülerini sunmalıdırlar. eğer aile ile birlikte başvuru yapılıyor ise fotokopileri kendi evraklarının fotokopilerini eklemeleri yeterli olacaktır. aşağıdaki sırladığımız bilgileri dikkatlice inceleyiniz.





  • Eksiksiz olarak doldurulmuş Avusturya vize başvuru formu. (18 yaş altındaki kişiler için anne ve baba imzası aranır) başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve büyük harf ile doldurulması gereklidir
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.09.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.
  • Daha önceden, bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • ki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır. Önemli: Seyahat dönüş tarihinden bir gün fazla yaptırınız.
  • Ulaşım evrakları olarak gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, otobüs, tren Seyahat tarihiniz, ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • farklı bir schengen ülkesine geçilecek ve orada da konaklama yapılacak ise seyahat edeceğiniz güzergah için ulaşım evrakları ve diğer ülkede konaklama yapılacak otel rezervasyonları da sunulması gereklidir.
  • Öğrenciler için güncel tarihli öğrenci belgesi
  • Masrafları kim tarafından karşılanacak ise dilekçe (İngilizce veya Almanca istenebilir.)
  • Masrafları karşılayacak kişiye ait iş ve gelir evrakları (çalıştığı iş yerine ait faaliyet belgesi vergi levhası imza sirküleri, ticaret odası sicil kaydı ve SGK 4A hizmet dökümü
  • Güncel tarihli yeterli bakiye bulunan banka hesap dökümü kaşeli imzalı olmalı ve bankanın imza sirküleri
  • Seyahat amacınızı belirten dilekçe (İngilizce veya Almanca istenebilir.)


Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir. (0-12 yaş gurubu için parmak izi uygulamasından muaf tutulmaktadır. biyometrik fotoğraf için çocuğun gelmesinin gerekip gerekmediğini sorunuz.)



Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.



Bu yazı 29.04.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Bas de Man


DMCA.com Protection Status
Avusturya vizesi Öğrenciler ve çocuklar için gerekli evraklar. Reviewed by Vize Hocam on Çarşamba, Nisan 29, 2015 Rating: 5 Sizlere Avusturya vize başvurusu yapacak öğrenciler ve çocuklardan, istenen belgeler ile ilgili bilgiler vereceğim. Başvurularını yapacak ...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-