728x90

Güncel

-

6 Mayıs 2015

Avusturya vizesi aile, akraba ve arkadaş ziyaretine gidecekler için istenen evraklar



Sizlere Avusturya'da bulunan akrabalarını, arkadaşlarını ve ailelerini ziyaret edecekler için vize başvurusu sırasında istenen evraklar hakkında bilgiler vereceğiz. ilk ve en önemli konulardan birisi ikamet ettiğiniz ilin hangi konsolosluk veya büyük elçilik görev bölgesinde olduğunu öğrenmeniz gerekiyor. size yapılacak elektronik davetiye 48 saat içinde konsolosluk ekranına düşmektedir. Bu sebeple, yanlış konsolosluğa davetiye gönderilmemesi gerekir. Gönderilen davetiyeler Örnek: İstanbul başkonsolosluğuna gönderilmiş ise Elektronik davetiye numaranız (ist) ile başlamaktadır. Avusturya'da bulunan yakınınız tarafından gerekli mercilere yapacağı başvuru ile sizi davet edebilir. Burada dikkat edilecek diğer nokta ise sizin için davetiye gönderecek kişinin Gelir durumu sizi masraflarını karşılayacak bir geliri ve konaklamanızı sağlayabilecek evin metrekaresi yeterli olmalıdır. bu ayrıntılara mutlaka dikkat ediniz yeterli görülmeyen bazı durumlarda konsolosluk farklı bir yakından elektronik davetiye göndermesini talep edebilmektedir. şimdi sırasıyla istenene evrakları maddeler halinde inceleyiniz.



  • Eksiksiz olarak doldurulmuş Avusturya vize başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve büyük harf ile doldurulması gereklidir
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.
  • Daha önceden, bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf  (3.5 x 4.5 ölçülerinde) arka fon beyaz olmasına dikkat edin
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır. Önemli: Seyahat dönüş tarihinden bir gün fazla yaptırınız.
  • Ulaşım evrakları olarak gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, otobüs, tren Seyahat tarihiniz, ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın
  • Davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir. (Fakat kişi otelde konaklama yapacak ise Otel rezervasyonu sunmak zorundadır. )
  • farklı bir schengen ülkesine geçilecek ve orada da konaklama yapılacak ise seyahat edeceğiniz güzergah için ulaşım evrakları ve diğer ülkede konaklama yapılacak otel rezervasyonları da sunulması gereklidir.
  • Kişinin ekonomik durumunu gösteren belgeler. 
  • Çalışan ise 4A hizmet dökümü işe giriş bildirgesi son 3 aya ait maaş bordrosu bankada seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye bulunan hesap özeti ve bankanın imza sirküleri
  • Emekli ise maaş aldıklarını gösteren SGK veya farklıbir emeklilik sistemin den emekli olduklarını gösteren belgeler bankada seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye bulunan hesap özeti ve bankanın imza sirküleri
  • Ev hanımı ise Eşleri hangi gurupta ise (emekli, çalışan, vb.) masraflarını karşılayacağına dair dilekçe ve gerekli gelir ve iş durumu evrakları(beraber yapılan muraacatlar da  fotokopilerinin sunulması yeterlidir.

Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.



Bu yazı 06.05.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf : Kallisti Studio





DMCA.com Protection Status
Avusturya vizesi aile, akraba ve arkadaş ziyaretine gidecekler için istenen evraklar Reviewed by Vize Hocam on Çarşamba, Mayıs 06, 2015 Rating: 5 Sizlere Avusturya'da bulunan akrabalarını, arkadaşlarını ve ailelerini ziyaret edecekler için vize başvurusu sırasında istenen evrakla...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-