728x90

Güncel

-

21 Haziran 2015

İspanya vizesi işyeri sahipleri için istenen evraklar


İspanya vizesi işyeri sahipleri için istenen evraklar


Sizlere İspanya vize başvursun da bulunacak işyeri sahipleri ve ortaklarının, hazırlaması gereken evraklar hakkında, bilgiler vereceğim. İşlemlerinizi takip ederken dikkat edilecek en önemli unsur, sunduğunuz evrakların konsolosluk tarafından kabul görmesidir. Bu sebeple Kaşeli ve imzalı belgeler sunmaya dikkat edin. Seyahat amacınız ticari veya turistik olabilir fakat bunun gibi farklılıklar başvuru sırasındaki istenen belgelerde farklılık gösterir. Örnek: işyeri sahibi turistik amaçlı müracaatta bulunuyor ise otel rezervasyonu, uçak rezervasyonu vb standart evraklar istenir. Ticari amaçlı müracaat edecek ise İspanya'da bulunan şirket tarafından Ticari davetiye sunması gerekir. Bunun gibi basit ama önemli ayrıntılara dikkat etmeniz son derece önemlidir. Standart olarak istenen evraklar işyerinizin var olduğunu, sizin sahibi yada ortağı olduğunuzu, kanıtlamanız gerekir. Peki ama nasıl ?  Hemen cevap veriyorum. Vergi levhası, İmza sirküleri, sicil gazetesi  Ticaret odasına kayıtlı olduğunuzu belirten, faaliyet belgesi oda sicil kaydı  eğer şirket ortağı iseniz bu durumu belge ile kanıtlamalısınız. 



Not: Vize müracaatınızı yaparken İspanya'da  daha fazla konaklama göstermeniz gerektiğini unutmayın

İspanya vizesi işyeri (şirket) sahibi ve ortakları turistik vize başvurusu sırasında istenen evralar. 


  • Eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gereklidir.
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay 15 gün (105) daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 25.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden İspanya yada farklı bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • 1 adet 6 aydan eski olmayan fotoğraf Arka fon beyaz, gözlüksüz 35mm genişlik 45mm yükseklik olmalı  parlak ve gölgeli zımbalı lekeli olmamalıdır.  (Fotoğrafın ispanya vizesi için olması gerektiğini fotoğrafcınıza söyleyiniz)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır.
  • Ulaşım evrakları olarak İspanya'ya gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, Seyahat tarihiniz İspanya'ya ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz. Eğer farklı bir schengen ülkesine geçiş yapılcak ise ara geçiş ulaşım evraklarını sunmalısınız. (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın.
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir. Eğer farklı bir schengen ülkesine geçiş yapılcak ise otel rezervasyonu konaklama evraklarını sunmalısınız.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • E-devlet şifreniz ile alabileceğiniz SGK 4A hizmet dökümünüz.
  • İş yeri sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları için gelir durumlarını şu evraklar ile kanıtlanması gerekmektedir. güncel olmasına dikkat edin 
  • İş yerini ticaret odası kaydı (Aslı istenebilir.)
  • Ticari sicil gazetesi (fotokopi)
  • Vergi levhası (fotokopi)
  • Faaliyet belgesi: Çalışanlar, işverenler Faaliyette bulunduğu işletmenin bağlı bulunduğu ticaret odasından yada hangi odaya kayıtlı ise güncel tarihli (son 3 aya ait) Faaliyet belgesi / Oda sicil kayıt belgesi almalıdırlar. (Faaliyet belgesi: Orijinal kaşeli ve imzalı olamalı Aile ile birlikte yapılan vize müracaatlarında Renkli fotokopisi diğer aile bireylerinin dosyalarına eklenebilir.)
  • Faaliyet belgesi (fotokopi)
  • İsterseniz Tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopilerini de ekleyebilirsiniz
  • Güncel olarak son üç (3) aylık hesap hareketlerinizi gösteren ve seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiyesi bulunan banka hesap dökümü (Bankanın kaşe ve imzası bulunması gereklidir.)
  • Şirket ortakları şirket ile olan bağını belgeleri ile kanıtlamalıdırlar.
  • İkametgah: Mahalle muhtarınızdan alabilirsiniz. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinizde yerleşim adresiniz bulunuyor ise Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği İkametgah yerine kullanabilirsiniz. 

İspanya vizesi işyeri (şirket) sahibi ve ortakları ticari vize başvurusu sırasında istenen evralar. 


  • Eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formu. başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gereklidir.
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay 15 gün (105) daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden İspanya yada farklı bir schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • 1 adet 6 aydan eski olmayan fotoğraf Arka fon beyaz, gözlüksüz 35mm genişlik 45mm yükseklik olmalı  parlak ve gölgeli zımbalı lekeli olmamalıdır.  (Fotoğrafın ispanya vizesi için olması gerektiğini fotoğrafcınıza söyleyiniz)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır.
  • Ulaşım evrakları olarak İspanya'ya gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, Seyahat tarihiniz İspanya'ya ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz. Eğer farklı bir schengen ülkesine geçiş yapılcak ise ara geçiş ulaşım evraklarını sunmalısınız. (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın.
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir. Eğer farklı bir schengen ülkesine geçiş yapılcak ise otel rezervasyonu konaklama evraklarını sunmalısınız.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • E-devlet şifreniz ile alabileceğiniz SGK 4A hizmet dökümünüz.
  • İspanyol şirketi tarafından gönderilmiş kişilerin isim ve soyadlarının bulunan ticari davetiye
  • Masrafları sizi davet eden şirket karşılayacak ise bu durumu gösteren evraklar.
  • İş yeri sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları için gelir durumlarını şu evraklar ile kanıtlanması gerekmektedir. güncel olmasına dikkat edin 
  • İş yerini ticaret odası kaydı (Aslı istenebilir.)
  • Ticari sicil gazetesi (fotokopi)
  • Vergi levhası (fotokopi)
  • Faaliyet belgesi: Çalışanlar, işverenler Faaliyette bulunduğu işletmenin bağlı bulunduğu ticaret odasından yada hangi odaya kayıtlı ise güncel tarihli (son 3 aya ait) Faaliyet belgesi / Oda sicil kayıt belgesi almalıdırlar. (Faaliyet belgesi: Orijinal kaşeli ve imzalı olamalı Aile ile birlikte yapılan vize müracaatlarında Renkli fotokopisi diğer aile bireylerinin dosyalarına eklenebilir.)
  • İsterseniz Tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopilerini de ekleyebilirsiniz
  • Güncel olarak son üç (3) aylık hesap hareketlerinizi gösteren ve seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiyesi bulunan şirketinize veya şahsa ait banka hesap dökümü (Bankanın kaşe ve imzası bulunması gereklidir.)
  • Şirket ortakları şirket ile olan bağını belgeleri ile kanıtlamalıdırlar.
  • İkametgah: Mahalle muhtarınızdan alabilirsiniz. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinizde yerleşim adresiniz bulunuyor ise Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği İkametgah yerine kullanabilirsiniz.



Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.

Bu yazı 21.06.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.
Son güncelleme: 22.04.2016

Fotoğraf: Erdenebileg Chuluunbaatar


DMCA.com Protection Status
İspanya vizesi işyeri sahipleri için istenen evraklar Reviewed by Vize Hocam on Pazar, Haziran 21, 2015 Rating: 5 İspanya vizesi işyeri sahipleri için istenen evraklar Sizlere İspanya vize başvursun da bulunacak işyeri sahipleri ve ortaklarının, hazırl...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-