728x90

Güncel

-

22 Aralık 2015

Almanya vizesi iş yeri sahipleri için gerekli evraklar.




Almanya'ya turistik vize almak isteyen iş yeri sahipleri ve ortakları için gerekli evraklar ile bilmeleri gereken konular hakkında bilgiler vereceğim. Seyahat amacınız turistik ise sunacağınız belgeleri istenilen kriterleri dikkat ederek hazırlamalısınız. Almanya schengen vizesi için başvuru yapacağınız konsolosluğun sizden istediği evraklara ve bilmeniz gereken önemli konular da bilgi sahibi olacaksınız. Turistik seyahatler de mantık yapacağınız gezi planınız ayrıca ulaşım, konaklama rezervasyonları, yurt dışında yapacağınız masrafları karşılayacak kadar bakiyeniz bulunan banka hesap dökümleri ve gezi sürenizin tarihlerine uygun seyahat sağlık sigortanız. Şirket sahipleri öncelikle şirketlerinin var olduğunu faal durumda çalışmakta olduğunu resmi evrak ile kanıtlamalıdır. Ortaklar ise bu belgelerin yanı sıra şirkete ortak olduğunu gösteren belgeleri sunmaları ayrıca istenmektedir. Almanya konsolosluğu sizden aşağıda listelenmiş belgeleri talep etmektedir. Siz ne kadar eksiksiz evrak hazırlarsanız başvuru sürecinize olumlu etkilemektedir. Almanya vizesi başvurusu sürecinde danışmanlık hizmetinden de yararlanabilirsiniz.




Almanya vizesi iş yeri sahipleri ve ortakların dan istenen evraklar


  1. Almanya vize başvuru formu şahsen imzalanması ve eksiksiz doldurulması gereklidir.
  2. Geçerli Pasaportunuz (başvuru yaptığınız vizenin dönüş süresinden itibaren 3 ay daha geçerli olmalıdır.)
  3. 3 yıldan eski olmayan schengen vizesi var ise fotokopileri.
  4. 2 adet biyometrik fotoğraf daha önce schengen vizesi başvurusunda kullanılmamış ve 3.5 x 4.5 boyutlarında
  5. Seyahat süreniz boyunca geçerli seyahat sağlık sigortası (Fazla süreli olabilir fakat az olamaz.)
  6. Gidiş ve dönüş tarihleri seyahat planınıza uygun uçak rezervasyonu (ödenmemiş)
  7. Konaklama yapacağınız günler için geçerli otel rezervasyonu ( ödenmemiş)
  8. Şirket veya iş yerinin sahibi yada ortağı olduğunuzu gösteren evraklar.
  9. Sgk 4a hizmet dökümünü (güncel tarihli)
  10. Sgk. işe giriş bildirgesi
  11. Sahibi yada ortağı, olduğunuz iş yerinin (ticaret odası sicil kaydı imza sirküsü ticaret sicil gazetesi vergi levhası fotokopileri 6 aydan eski olmamalıdır.)
  12. Güncel tarihli banka hesap dökümü (yeterli bakiye bulunmalı ve kaşeli imzalı olmalıdır.) 
  13. Şirket ortakları ise Yukarıda adı geçen evraklara ek olarak şirket ile olan bağını evrak ile kanıtlaması gerekir.
  14. Yapacağınız seyahatin amacını belirten dilekçeniz.
  15. Aile bireyleri ile yapılan başvurular da masraflar tarafınızdan karşılanacak ise dilekçe ile belirtmeniz önelidir. Ayrıca iş ve gelir belgelerinizin fotokopilerini diğer dosyalara da eklemeniz gerekir.
İstenilen belgeleri eksiksiz olarak hazırladığınız da Almanya konsolosluğunun kararı doğrultusunda Almanya vizesi alabilirsiniz. Parmak izi vermeniz gereklidir.


Bu yazı 22.12.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Alice Richardson




DMCA.com Protection Status
Almanya vizesi iş yeri sahipleri için gerekli evraklar. Reviewed by Vize Hocam on Salı, Aralık 22, 2015 Rating: 5 Almanya 'ya turistik vize almak isteyen iş yeri sahipleri ve ortakları için gerekli evraklar ile bilmeleri gereken konular hakkınd...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-