728x90

Güncel

-

8 Şubat 2016

Pasaport, vize işlemleri nasıl yapılır ve ne kadar sürer




Pasaport ve vize işlemlerinin nasıl yapıldığını, ne kadar süre içinde sonuçlanacağını, merak edilen konuları sizlere bu yazıda anlatmaya çalışacağım. Öncelikler Yurt dışına çıkabilmeniz için bir pasaport sahibi olmanız şart (KKTC hariç) Bu sebeple kişi Emniyet müdürlüğünün ilgili biriminden pasaport başvurusunu yapmak için E-pasaport randevu sisteminden uygun tarihli randevu alıp gerekli evrakları hazırlamalı başvurularını yapmalıdır. Pasaport başvurusu yapmadan önce, ne kadar süre geçerli olmasını belirlemelisiniz Süreler 6 ay, 1 yıl ve katları şeklinde devam etmektedir en fazla 10 yıllık pasaport alabilirsiniz. Tır sürücüleri çok fazla yurt dışına çıktığı için Pasaportları fazla kaşe işlenmektedir. Bu sebeple en fazla  5 yıllık bir pasaport almaları tavsiye edilir (Nedeni eğer vize alacakları sayfalar dolduğunda tekrar pasaport çıkarmaları gerekecek olmasıdır. Eğer uzun süre yurt dışına çıkışlarınız olacak ise uzun süreli pasaport almanız daha iyi olacağını düşünüyorum.





Vize işlemleri nasıl yapılır.

Her ülkenin vize işlemleri farklıdır. Türk vatandaşların dan vize isteyen ülkeleri vize rejim tablosunu inceleyerek gerekli bilgi alabilirsiniz. Vize hocam'da genellikle schengen vize başvurusu yapacaklar için istenen evraklar ve gerekli bilgiler paylaşıyorum ilerleyen zamanlar da farklı ülkeler eklenecek daha ayrıntılı bilgilere ulaşabileceksiniz. Vize işlemleri başvuru yaptığınız ülkenin durumuna göre değişiklilik göstermektedir. Başvurunuzu Profesyonel vize takip hizmeti veren Seyahat acenteleri ve Danışmalık şirketleri aracılığı ile işlemlerinizi takip ettirebilir veya vize başvuru merkezleri aracılığı ile kendi vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Örnek olarak sizlere Avusturya vize işlemleri nasıl yapılır. şeklinde anlatmaya çalışayım

Avusturya'ya turistik bir seyahat yaptığınızı farz edelim. Öncelikle planladığınız seyahatin başlangıç tarihinden en az 15 iş günü öncesi için vize başvuru merkezinden randevu almalısınız daha sonra sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamalı ev randevu tarihinizde vize müracaat işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. sizden istenen belgeler

  1. Avusturya vize başvuru formu (eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış)
  2. Pasaport (müracaat ettiğiniz vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay 15 geçerli olmalıdır)
  3. Pasaportunuzun resimli ilk sayfanın fotokopisi
  4. 2 Adet 3,5 - 4,5 ölçülerinde başka vize başvurusunda kullanılmamış biyometrik fotoğraf
  5. Ulaşım belgeleri (uçak rezervasyonu ödenmemiş ve tarihlerin de çelişki olmamış)
  6. Konaklama belgeleri (Otel rezervasyonu ödenmemiş ve tarihleri uygun haırlanmış)
  7. Seyahat sağlık sigortası (ülkeye giriş tarihinde başlayan ve çıkış tarihiniz den 1 gün daha geçerli olmalı)
  8. çalıştığınız iş yerine ait (imza sirküsü, resmi gazete, vergi levhası, faaliyet belgesi fotokopileri)
  9. Son 3 aya ait maaş bordrosu
  10. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  11. Banka da yeterli bakiye bulunan (seyahat süresince yapacağınız masrafları karşılayacak kadar.)
  12. Son 3 yıl için de aldığınız schengen vizeniz var ise fotokopileri 
  13. Var ise tapu, veya araç ruhsatının fotokopileri

Yukarıda sayılan belgeler kişinin durumuna göre farklılık gösterir sizlere bir iş yeri çalışanı için istenen belgeleri listelemeye çalıştım Avusturya turistik vize yazım da daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.


Vize işlemleri ne kadar süre

Başvuru yaptıktan sonra vize işlemleri genellikle 6 ile 15 iş günü içinde sonuçlanması muhtemeldir. Resmi tatiller ve vize işlemlerini başlattığınız ülkenin özel tatillerine mutlaka dikkat etmeniz olası gecikmeleri önlemek açısından önemlidir. 



Bu yazı 08.02.2016 tarihinde yazılmıştır. 

Fotoğraf:  one1Info



DMCA.com Protection Status
Pasaport, vize işlemleri nasıl yapılır ve ne kadar sürer Reviewed by Vize Hocam on Pazartesi, Şubat 08, 2016 Rating: 5 Pasaport ve vize işlemleri nin nasıl yapıldığını, ne kadar süre içinde sonuçlanacağını, merak edilen konuları sizlere bu yazıda anlatmay...

Bu yazı faydalı mı?

2 yorum:

  1. Ben ailemi davet etmek istiyorum ama maddi gelirim biraz az nasıl yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ailenizi ziyareti sırasında yeterli imkanları karşılayamaz iseniz konsolosluklar bu duruma pek olumlu bakmıyor ve sizidavet eden kişinin imkanları yeterli olmadığı gerekçe göstererek ret verebilmekte maddi durumu iyi olan bir tanıdığınızdan davetiye göndermesini isteyebilirsiniz

      Sil

Teşekkürler.

-