728x90

Güncel

-

27 Mart 2016

Hollanda turist vizesi nasıl alınır ve gerekli evraklar.




Bu yazımda sizlere Hollanda turistik vize başvurusu yapacaklar için önemli bilgiler ve merak edilen konulara değinerek aklınızdaki soru işaretlerine bir nebze olsun gidermeye çalışacağım. Hollanda schengen vize rejime tabi bir Avrupa birliği ülkesidir. 23.09.2014 tarihinden başlayarak tüm schengen vize başvurularında parmak iziniz alınmaya başlandı. ve geçerlilik süresi 5 yıldır. Hollanda vizesi alacak kişiler daha önce yani 23.09.2014 tarihinden itibaren parmak izi vermiş iseler Hollanda vizesi için parmak izi vermeleri gerekmemektedir. Hollanda tüm schengen vizesi ülkleri tarafından alınmış parmak izi bilgilerini tanımaktadır. Bu kısa hatırlatmadan sonra gelelim turist vizesine
Turistik seyahatler için vize başvurusu yapabilirsiniz. Hollanda konsolosluğu sizden seyahat amacınızı kanıtlayıcı evraklar talep etmektedir. Aşağıda genel olarak listelenmiştir.


  1. Hollanda vize başvuru formu
  2. 3.5 X 4.5 boyutlarında son 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf (başka schegen vize başvurusunda kullanılmamış) 
  3. Geçerli pasaport ve fotokopisi
  4. Ulaşım belgeleri (Uçak rezervasyonu)
  5. Konaklama belgeleri (Otel rezervasyonu)
  6. Seyahat planını
  7. Seyahat sağlık sigortası
  8. Ekonomik durumunu gösteren belgeler
  9. Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopisi
  10. 18 yaşından küçükler sadece anne veya sadece baba ile seyahat edecekler ise Noterden muvafakatname çıkarmaları gerekmemektedir. 
  11. Kişinin iş ve çalışma durumuna göre iş evrakları
  12. Araç ruhsatı, tapu var ise fotokopisi
  13. Seyahat amacını belirten Konsolosluğa hitaben dilekçe
Bu belgeler kişinin iş ve çalışma durumuna göre değişiklilik gösterir sizler için uygun olan evrakları hazırlamanız son derece önemlidir. Çalışan, iş yeri sahibi, Emekli, çiftçi, kamu personeli, öğrenci, çalışmayan ve  ev hanımları gibi sınıflara ayırabiliriz


Hollanda Turist vizesi için gerekli evraklar


İş yeri sahipleri için istenen evraklar

  • Hollanda vizesi başvuru formu (başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır
  • Pasaport Seyahat dönüş tarihinden 3 ay daha geçerli olmalıdır. ve fotokopisi
  • 2 adet 3.5 X 4.5 boyutlarında son 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf (başka schegen vize başvurusunda kullanılmamış) 
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopisi
  • Seyahat amacını belirten Hollanda Konsolosluğuna hitaben  yazılmış dilekçe
  • Seyahat planını Ülkeye giriş tarihinden itibaren nerede hangi otellerde kalacağınızı ve ne zaman ülkeden çıkış yapacağınızı göstermelidir.
  • Uçak rezervasyonu Planladığınız seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Otel rezervasyonu Planlanan seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Güncel Kaşeli imzalı ekonomik durumunuzu gösteren ve yapacağınız gezinin masraflarını karşılayacak bakiye bulunan Banka hesap dökümü, varsa tapu, araç ruhsatı ve kira geliri belgeleri Seyahat amacınızı gösteren dilekçe (daha uzun süreli vize istediğinizi bu dilekçede belirtebilirsiniz.
  • İş yerinize ait Vergi levhası, faaliyet belgesi, resmi gazete, imza sirküleri

Bordrolu çalışanlar için istenen evraklar

  • Hollanda vizesi başvuru formu (başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır
  • Pasaport Seyahat dönüş tarihinden 3 ay daha geçerli olmalıdır. ve fotokopisi
  • 2 adet 3.5 X 4.5 boyutlarında son 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf (başka schegen vize başvurusunda kullanılmamış) 
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopisi
  • Seyahat amacını belirten Hollanda Konsolosluğuna hitaben  yazılmış dilekçe
  • Seyahat planını Ülkeye giriş tarihinden itibaren nerede hangi otellerde kalacağınızı ve ne zaman ülkeden çıkış yapacağınızı göstermelidir.
  • Uçak rezervasyonu Planladığınız seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Otel rezervasyonu Planlanan seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Güncel Kaşeli imzalı ekonomik durumunuzu gösteren ve yapacağınız gezinin masraflarını karşılayacak bakiye bulunan Banka hesap dökümü, varsa tapu, araç ruhsatı ve kira geliri belgeleri Seyahat amacınızı gösteren dilekçe (daha uzun süreli vize istediğinizi bu dilekçede belirtebilirsiniz.
  • Çalıştığınız iş yerinde görevinizi ve izinli olduğunuzu gösteren kaşeli imzalı izin belgesi, sgk işe giriş bildirgesi, Sgk 4A hizmet dökümü
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu 

Kamu personelleri için istenen evraklar

  • Hollanda vizesi başvuru formu (başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır
  • Pasaport Seyahat dönüş tarihinden 3 ay daha geçerli olmalıdır. ve fotokopisi
  • 2 adet 3.5 X 4.5 boyutlarında son 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf (başka schegen vize başvurusunda kullanılmamış) 
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopisi
  • Seyahat amacını belirten Hollanda Konsolosluğuna hitaben  yazılmış dilekçe
  • Seyahat planını Ülkeye giriş tarihinden itibaren nerede hangi otellerde kalacağınızı ve ne zaman ülkeden çıkış yapacağınızı göstermelidir.
  • Uçak rezervasyonu Planladığınız seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Otel rezervasyonu Planlanan seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Güncel Kaşeli imzalı ekonomik durumunuzu gösteren ve yapacağınız gezinin masraflarını karşılayacak bakiye bulunan Banka hesap dökümü, varsa tapu, araç ruhsatı ve kira geliri belgeleri Seyahat amacınızı gösteren dilekçe (daha uzun süreli vize istediğinizi bu dilekçede belirtebilirsiniz.
  • Çalıştığınız kurumdan seyahat süresi boyunca izinli ve olduğunuzu gösteren yazı (kaşeli ve imzalı)
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu 


Emekliler için istenen evraklar

  • Hollanda vizesi başvuru formu (başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır
  • Pasaport Seyahat dönüş tarihinden 3 ay daha geçerli olmalıdır. ve fotokopisi
  • 2 adet 3.5 X 4.5 boyutlarında son 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf (başka schegen vize başvurusunda kullanılmamış) 
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopisi
  • Seyahat amacını belirten Hollanda Konsolosluğuna hitaben  yazılmış dilekçe
  • Seyahat planını Ülkeye giriş tarihinden itibaren nerede hangi otellerde kalacağınızı ve ne zaman ülkeden çıkış yapacağınızı göstermelidir.
  • Uçak rezervasyonu Planladığınız seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Otel rezervasyonu Planlanan seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Güncel Kaşeli imzalı ekonomik durumunuzu gösteren ve yapacağınız gezinin masraflarını karşılayacak bakiye bulunan Banka hesap dökümü, varsa tapu, araç ruhsatı ve kira geliri belgeleri Seyahat amacınızı gösteren dilekçe (daha uzun süreli vize istediğinizi bu dilekçede belirtebilirsiniz.
  • Sgk veya farklı bir kurumdan emekli olduğunuzu gösteren belge ve Emekli maaşı aldığını gösteren hesap dökümü kaşeli ve imzalı

Çiftçiler için istenen evraklar

  • Hollanda vizesi başvuru formu (başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır
  • Pasaport Seyahat dönüş tarihinden 3 ay daha geçerli olmalıdır. ve fotokopisi
  • 2 adet 3.5 X 4.5 boyutlarında son 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf (başka schegen vize başvurusunda kullanılmamış) 
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopisi
  • Seyahat amacını belirten Hollanda Konsolosluğuna hitaben  yazılmış dilekçe
  • Seyahat planını Ülkeye giriş tarihinden itibaren nerede hangi otellerde kalacağınızı ve ne zaman ülkeden çıkış yapacağınızı göstermelidir.
  • Uçak rezervasyonu Planladığınız seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Otel rezervasyonu Planlanan seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Güncel Kaşeli imzalı ekonomik durumunuzu gösteren ve yapacağınız gezinin masraflarını karşılayacak bakiye bulunan Banka hesap dökümü, varsa tapu, araç ruhsatı ve kira geliri belgeleri Seyahat amacınızı gösteren dilekçe (daha uzun süreli vize istediğinizi bu dilekçede belirtebilirsiniz.
  • Ziraat odası sicil kayıt belgesi, ekili arazilere ait belgeler veya üzerinize kayıtlı tarım arazilerinizin olduğunu gösteren belgeler

Ev hanımları veya çalışmayanlar için gerekli belgeler

  • Hollanda vizesi başvuru formu (başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır
  • Pasaport Seyahat dönüş tarihinden 3 ay daha geçerli olmalıdır. ve fotokopisi
  • 2 adet 3.5 X 4.5 boyutlarında son 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf (başka schegen vize başvurusunda kullanılmamış) 
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopisi
  • Seyahat amacını belirten Hollanda Konsolosluğuna hitaben  yazılmış dilekçe
  • Seyahat planını Ülkeye giriş tarihinden itibaren nerede hangi otellerde kalacağınızı ve ne zaman ülkeden çıkış yapacağınızı göstermelidir.
  • Uçak rezervasyonu Planladığınız seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Otel rezervasyonu Planlanan seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Yapacağınız seyahatin masraflarını karşılayacak eş veya 1. derece akrabanızın iş ve gelir durumunu gösteren evrakların birer fotokopisini kendi dosyanıza eklemeli 
  • Masrafları karşılayan eş veya 1. derece yakını tarafından Hollanda konsolosluğuna hitaben dilekçe (yapacağı masrafları karşıladığını belirten)

Reşit olmayan ve Çocuklar için istenen evraklar

  • Hollanda vizesi başvuru formu (başvuru sahibinin anne ve babası tarafından imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır
  • Pasaport Seyahat dönüş tarihinden 3 ay daha geçerli olmalıdır. ve fotokopisi
  • 2 adet 3.5 X 4.5 boyutlarında son 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf (başka schegen vize başvurusunda kullanılmamış) 
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopisi
  • Seyahat amacını belirten Hollanda Konsolosluğuna hitaben  yazılmış dilekçe
  • Seyahat planını Ülkeye giriş tarihinden itibaren nerede hangi otellerde kalacağınızı ve ne zaman ülkeden çıkış yapacağınızı göstermelidir.
  • Uçak rezervasyonu Planladığınız seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Otel rezervasyonu Planlanan seyahat ile tarihleri uyumlu olmalıdır. (ücreti ödenmemiş)
  • Yapacağınız seyahatin masraflarını karşılayacak anne veya babanın iş ve gelir durumunu gösteren evrakların birer fotokopisini eklenmelidir. 
  • Masrafları karşılayan anne veya babanın Hollanda konsolosluğuna hitaben dilekçe (yapacağı masrafları karşıladığını belirten)
  • 18 yaşından küçükler sadece anne veya sadece baba ile seyahat edecekler ise Noterden muvafakatname çıkarmaları gerekmemektedir. 

Hollanda turist vizesi evrakları Konsolosluğun talebi doğrultusunda ekstra evrak talebinde bulunabilirler ve sizi konsolosluğa görüşmeye çağırabilirler böyle bir durumda sizden istenenleri belirtilen süre içerisinde mutlaka 


Bu yazı 27.03.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Sarah Youle
Hollanda turist vizesi nasıl alınır ve gerekli evraklar. Reviewed by Vize Hocam on Pazar, Mart 27, 2016 Rating: 5 Bu yazımda sizlere Hollanda turistik vize başvurusu yapacaklar için önemli bilgiler ve merak edilen konulara değinerek aklınızdaki soru i...

Bu yazı faydalı mı?

4 yorum:

  1. Süleyman turan28 Nisan, 2016

    Verdiğiniz bilgiler çok faydalı başarılarınızın devamını dilerim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica edrim Süleyman bey iyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhaba, iyi günler.
    Hollandadan benim adıma gönderilmiş bir davetiye var. Ben 30 yaşındayım ve babamın yanında çalışıyorum, kardeşim ile birlikte. İş yeri kardeşimin adına kayıtlı. Bu durumda ne tür belgeler hazırlamam gerekiyor. Teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standart olarak hazırlanan çalışan evraklarını sunmanız gerekiyor.

      Sil

Teşekkürler.

-