728x90

Güncel

-

6 Mart 2016

Polonya ticari vize hakkında


Polonya ticari vize başvurusu yapacakların bilmeleri gereken ayrıntılar ve merak edilen konular hakkında bilgiler vereceğim. Polonya'da bulunan, bir şirket ile iş anlaşması veya her hangi bir ticari amaçlı görüşmeler için başvurabileceğiniz vize türüdür. Size gönderilecek ticari davetiye ile vize işlemlerinizi, başlatabilirsiniz. Burada dikkat edilecek konu size gönderilen davetiyenin geçerlilik tarihi davet edilen kişinin adı ve soyadı bulunması gereklidir. Size davetiye gönderen kişinin, kimlik fotokopisi de istenen belgeler arasındadır. Polonya konsolosluğu, konuya bakışını anlatmak gerekirse, Seyahat amacınız ticari, sizi hangi firma ve yetkili kişi davet etmiş? Masrafları davet eden firmamı karşılayacak yoksa siz mi ? Hangi tarihler de seyahat edeceksiniz. Ulaşım ve konaklama rezervasyonunuz bulunuyor mu? Seyahat sağlık sigortası tarihleri gezi sürenizi kapsıyor mu? İş yeri çalışanı mı? sahibi mi? Ortağı mı? (Böyle durumlar da istenen belgeler farklılık gösterir.) Seyahat masraflarını karşılayacak kadar mali durumunuz yeterli mi? Sorularına net, yanıtlar vermenizi ve sunacağınız belgeler ile kanıtlamanız gerekir. 23. eylül 2014 tarihinden itibaren tüm schengen vizesi başvurularında, parmak izi ve biyometrik fotoğraf uygulamasına geçilmiştir. Polonya vizesi için vereceğiniz parmak izi 5 yıl süre ile geçerliliğini korumakta fakat diğer schengen vize başvurularında tekrar istenebilir.





Ticari vize için iş yeri sahibi, ortağı veya sizi Polonya'da bir iş görüşmesi için şirket çalışanını görevlendirmiş olabilir. Bu durumlarda evrak farklılıkları oluşmaktadır. Örnek: iş yeri sahibinin hazırlaması gereken evraklara bakacak olursak,

Polonya ticari vize başvurusu yapacak iş yeri sahipleri için istenen belgeler.


  • Polonya'da bulunan şirketten isminize yapılmış ticari davetiye ve davetiye gönderen kişinin kimlik fotokopisi
  • Geçerli pasaportunuz (seyahatten döneceğiniz tarihten 3 ay daha geçerli olması gereklidir.
  • Kimik fotokopsi
  • 2 Adet ICAO onaylı biyometrik fotoğraf
  • Son 3 yıl içinde alınan schengen vizeleri bulunmakta ise fotokopileri
  • Ulaşım rezervasyonları
  • Konaklama rezervasyonları
  • Seyahat süreniz boyunca geçerli seyahat sağlık sigortanız
  • İş yerinize ait vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete, bağlı olduğunuz ticaret odasından kayıt belgesi veya esnaf odasından kayıtlı olduğunuzu gösteren belgeler (son 6 ay içinde alınmış olmalıdır.)
  • Şirketinizin son 3 aylık banka hesap dökümü (çok fazla sayfa istenmemektedir.
  • Polonya'da yapacağınız satış, makine kurulumu, gibi amaç için gidilecek ise belgelenmesi gerekli ve Konsolosluğa hitaben seyahat amacınızı belirten dilekçeniz.

Bu belgeleri hazırlarken dikkat edilecek, en önemli konu kaşeli, imzalı olmalarına ve güncel olmalarıdır. Daha sonra sunacağınız evraklara Polonya konsolosluğu ek belge talebi olabilir. İkamet ettiğiniz ilin hangi Konsolosluğun görev bölgesinde bulunduğunu bilmeli ve işlemeleri yetkili vize başvuru merkezi yada Porofesyonel vize takip hizmeti veren şirketler ile yapabilirsiniz. Böylece gerekli randevu ve sunacağınız belgeler de bir sıkıntı yaşamaz ve kolaylıkla işlemlerinizin takibini yaptırabilirsiniz. 


İş yeri ortakları ve çalışanlarının hazırlamaları gereken belgeler.

  • Polonya'da bulunan şirketten isminize yapılmış ticari davetiye ve davetiye gönderen kişinin kimlik fotokopisi
  • Geçerli pasaportunuz (seyahatten döneceğiniz tarihten 3 ay daha geçerli olması gereklidir.
  • Kimik fotokopsi
  • 2 Adet ICAO onaylı biyometrik fotoğraf
  • Son 3 yıl içinde alınan schengen vizeleri bulunmakta ise fotokopileri
  • Ulaşım rezervasyonları
  • Konaklama rezervasyonları
  • Seyahat süreniz boyunca geçerli seyahat sağlık sigortanız
  • İş yerinize ait vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete, bağlı olduğunuz ticaret odasından kayıt belgesi veya esnaf odasından kayıtlı olduğunuzu gösteren belgeler (son 6 ay içinde alınmış olmalıdır.)
  • Şirketinizin son 3 aylık banka hesap dökümü (çok fazla sayfa istenmemektedir.
  • Polonya'da yapacağınız satış, makine kurulumu, gibi amaç için gidilecek ise belgelenmesi gerekli ve Konsolosluğa hitaben seyahat amacınızı belirten dilekçeniz.
  • Şirket Ortakları: Ortağı olduğunuz iş yeri ile olan bağınızı belgeler ile kanıtlamanız gereklidir.
  • Şirket çalışanları: Yukarıda bulunan belgelere ek olarak 
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu kaşeli imzalı olmalıdır.
  • Seyahat amacınızı şirketiniz tarafından yetkili olduğunuzu antetli kağıda Polonya konsolosluğuna hitaben dilekçeniz.


Bu yazı 06.03.2016 tarihinde yazılmıştır.





DMCA.com Protection Status
Polonya ticari vize hakkında Reviewed by Vize Hocam on Pazar, Mart 06, 2016 Rating: 5 Polonya ticari vize başvurusu yapacakların bilmeleri gereken ayrıntılar ve merak edilen konular hakkında bilgiler vereceğim. Polonya'...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-