728x90

Güncel

-

19 Mayıs 2016

Malta eğitim vizesi nasıl alınır



Malta eğitim vizesi alarak dil kursları için yapacağınız vize başvurusu hakkında sizlere detaylı bilgiler vereceğim. Genellikle öğrenciler veya yeni mezunların İngilizce seviyelerini yükseltmek ve dil becerilerini geliştirmek için Malta'da bulunan dil okullarına katılmaktadırlar. Ülkeye giriş yapabilmeleri, ve yapacakları konaklama süresi için geçerli Malta vizesi almaları gerekmektedir. Eğer kişi 90 günden az Malta'da bulunacak ise kısa süreli 90 günden daha fazla kalacak ise uzun süreli vize başvurusu yapmaları gerekir. Bu ayrıntıya mutlaka dikkat etmeli ve başvuru sırasında istenen evrakları özenle hazırlanması gerekir. İlk defa vize başvurusu yapacaklar için danışmanlık hizmetinden faydalanmanızı tavsiye ederim. Böylece olası eksik belge ve hatalı evrak sunma tehlikesini en aza indirir ve sadece randevu saatinde gidip parmak izi verip işlemlerinizi tamamlamış olursunuz.

Malta Konsolosluğu eğitim amaçlı vize başvurusu sahiplerinden katılacakları dil kursu veya meslek kursları için tatmin edici belgeleri sunmasını istemektedir. Örnek olarak İngilizce dil eğitimine katılacak kişi katılacağı kursun amacı süresi başlama ve bitiş tarihleri eğitim göreceği süre boyunca nerede konaklama yapacağını bilmek istemektedir. Malta eğitim vizesi alacak kişi sunacağı belgeler ile net olarak gidiş amacını kanıtlaması gerekir. Bu evraklar arasında en önemlisi Katılacağı eğitim ücretinin ödendiğini gösteren belgedir. Malta konsolosluğu katılacağınız kursun ödenmiş olduğunu görmek istemektedir.



Başvuru sırasında istenen diğer belgeler

  • Malta vize başvuru formunuz bizzat imzalanmış ve eksiksiz doldurulmuş olması gerekir.
  • En az bir yıl geçerli Pasaport en az iki boş sayfası bulunmalıdır.
  • Sigorta Malta vizesi için talep edilen giriş tarihinden başlayarak dönüş tarihinden itibaren 15 gün daha geçerli süresi olan seyahat sağlık sigortası 30.000€ teminatlı
  • Gidiş ve dönüş ulaşım belgeleri (uçak rezervasyonu ödenmemiş Konsolosluk uçak bilet ücretinin ödenmesini sonradan talep edebilir.)
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Öğrenci belgesi (sadece öğrenciler için)
  • Malta'da yapacağınız harcamalar için yeterli gelirinizin bulunduğunu kanıtlayan veya Sponsor olarak ebeveynlerden birisi karşılayacak ise dilekçe yazmalı ayrıca iş ve gelir durumunu gösteren belgeler sunmalıdır.
  • Kurs (ders göreceği kurumdan mühürlü katılımcı olduğunuzu gösteren belgeler
  • Konaklama yapılacak otel veya daire yada kursun tahsis ettiği yurt ve benzeri kalacağınız yerin evrakları
  • 2 adet 35mm X 45mm ölçülerinde biyometrik fotoğraf
  • Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizesi var ise fotokopileri
Not: Yukarıdaki belgelere ek olarak Malta konsolosluğu fazladan evrak talebinde bulanabilir. Bu sebeple size telefon veya E- posta yolu ile ulaşacağından başvuru formunuza yazdığınız iletişim bilgilerinizi dikkatlice doldurulmalıdır. Sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırladığınızda Malta Konsolosluğu yapacağınız müracaatı titizlikle inceleyip tahmini 5 ile 15 iş günü içerisinde sonuçlandığında, Malta eğitim vizesi nasıl alınır sorusuna yanıt vermeye çalıştım. Başvuru sırasında şu önemli aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ederim kesinlikle yalan beyanda bulunmayın ve sahte evrak sunmayın. 


Bu yazı 19.05.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Gomez Partners Lawyers & Consultants

                

Malta eğitim vizesi nasıl alınır Reviewed by Vize Hocam on Perşembe, Mayıs 19, 2016 Rating: 5 Malta eğitim vizesi alarak dil kursları için yapacağınız vize başvurusu hakkında sizlere detaylı bilgiler vereceğim. Genellikle öğrenci...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-