728x90

Güncel

-

31 Ocak 2017

Vize başvuru rehberi 2017




Vize başvurusu yapacak kişilerin işlemlerini başlatmadan önce bu yazıyı okumaları tavsiye edilir. Yurt dışına çıkabilmeniz için öncelikler bir pasaporta, Ülkeler arasındaki anlaşmalara göre bir vizeye sahip olmanız gerekir. Seyahat planınız doğrultusunda gideceğiniz ülke veya ülkeler için geçerli vize sahibi olmalısınız. Schengen vizesi  başvurularında önemli ve dikkat edilmesi gereken kural, hangi schengen ülkesinde daha fazla konaklama yapacaksanız o ülkenin schengen vizesi için istenilen belgeleri hazırlayıp, vize işlemlerini başlatmanız olacaktır. ilk kez vize alacak kişilerin profesyonel destek almalarını tavsiye ediyorum.  En çok seyahat edilen schengen Ülkeler Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Avusturya, Çek cumhuriyeti ve İspanya olduğunu söyleyebilirim. Yapacağınız tur planınıza göre Konaklama süreleri hangi ülkede daha fazla olacak ise o ülkenin schengen vizesi için başvuru yapmalısınız. Bu önemli bilgilerden sonra başvuru işlemlerinin aşamalarına



Seyahat planı ve randevu

Ziyaret edeceğiniz ülke veya ülkelerin belirlenmesi çok önemlidir. Genellikle Avrupa turu gibi birden fazla Avrupa ülkesini ziyaret edecekler için bir tur planı oluşturulmalı hangi ülkede kaç gün kaç gece konaklama yapacakları belirtilmelidir. Başvuru yapacağınız ülke belirlendikten sonra vize başvurusu için randevu alınmalıdır. gezinizin başlama tarihinden 1 ay önce vize işlemlerinizi yapmanızı tavsiye ediyorum Kurallara göre 90 gün önceden vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Randevu tarihinizi aldıktan sonra sıra geldi evrakların hazırlanmasına



Başvuru evraklarının hazırlanması

Vize başvurunuzu yapmadan önce evraklarınızın eksiksiz olarak hazırlanması gerekir. Standart olarak tüm schengen vize başvurularında istenen belgeler belirlidir. Bunlara ek olarak kişinin iş ve seyahat planına göre belgeler talep edilir. Aşağıdakileri inceleyin.
  • Pasaport: Seyahat planınızda belirttiğiniz dönüş tarihinden itibaren 105 gün geçerli pasaportunuz olmalıdır. 
  • Biyometrik fotoğraf: Başvuru yaptığınız ülke için uygun boyutlarda güncel ve daha önce schengen vize başvurusunda kullanılmamış biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat süreniz boyunca geçerli 30.000€ veya 50.000$ teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Ulaşım belgesi: Seyahat edeceğiniz araca ait bilgiler. Araba ise ehliyet ve ruhsat fotokopileri. otobüs, tren, feribot ise bilet veya rezervasyon belgesi uçak ise rezervasyon belgesi gezi tarihleri ile uyumlu gidiş ve dönüş begeleri
  • Konaklama evrakları: Geziniz süresi boyunca konaklama yapacağınız yerlere ait otel rezervasyonu, kira kontratı gibi belgeler seyahat tarihiniz ile uyumlu olmalıdır. 
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği: Kaymakamlıklar dan temin edilen bu belge kayıtlı olduğunuz veya farklı bir kaymakamlıktan da temin edebilirsiniz.
  • Vize başvuru formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş ve bizzat imzalanmış olmalıdır. Reşit olmayanlar için anne ve baba tarafından imzalanması gerekir.
Not: Bu belgeler ek olarak, işini iş ve gelir durumuna göre belgeler hazırlanmalıdır. Bu belgeleri başvuru merkezlerini İnternet sitelerinden takip edin aklınıza takılan soru olursa çağrı merkezlerine ulaşarak gerekli bilgileri alın.

Dosyanın başvuruya hazır hale getirilmesi ve müracaat işlemleri

Vize işlemleri için belgeleri eksiksiz olarak hazırladıktan sonra gerekli evraklarda eksiklik veya tarih hatalarının olup olmadığını kontrol ediniz. Böylece olası eksiklikleri önceden belirler ve eksiklikleri giderirsiniz. Bu işlemleri başarı ile yaptıysanız artık müracaat işlemlerine geçelim. Randevu aldığınız tarih ve saat den 30 dakika önce başvuru merkezinde olun. Gişede sizden istenilen belgeleri sunun görevli sizden aldığı belgeleri detaylı olarak inceler ve size bazı sorular yöneltecektir. Bu sorulara gayet net cevaplar verin. Sizi mülakata tutabilir. Eğer sizden talep edilen belgelerde bir eksiklik yok ise işlemleriniz 5- 10 dakika içinde tamamlanacaktır. daha sonra parmak izi işlemleri ve ücret ödemeleri işleminiz tamamlanır. Başvuru sonucunuzu takip edebilmeniz için size takip fişi ve faturanız verilecek. Fatura üzerinde Konsolosluk harcı vergiye tabi tutulmadığı için göremeyeceksiniz.

Başvuru takibi

Başvuru yaptıktan 5 iş günü sonra takip fişiniz ile İnternet siteisnden başvurunuzun soncunu takip edebilirsiniz. Sonuca göre gidip pasaportunuzu teslim alabilir veya belirli bir ücret karşılığında kargo talep edip evinize veya iş yerinize teslimini sağlayabilirsiniz. 


Bu yazı 31.01.2017 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: National Visas 

Vize başvuru rehberi 2017 Reviewed by Vize Hocam on Salı, Ocak 31, 2017 Rating: 5 Vize başvurusu yapacak kişilerin işlemlerini başlatmadan önce bu yazıyı okumaları tavsiye edilir. Yurt dışına çıkabilmeniz için öncelikle...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-