728x90

Güncel

-

10 Haziran 2017

Fransa vizesi için gerekli evraklar 2017


Fransa vizesi için gerekli evrakları bu yazımda, sizlere detaylı olarak açıklamaya çalışacağım Öncelikle Fransa Schengen vize rejimi içinde bulunan bir ülkedir. Turistik amaçlı başvurularda gerekli evrakları maddeler halinde inceleyiniz ve sizden talep edilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayın

  • Fransa vize başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olmalı ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Başvuru yapacak kişi reşit değil ise (18 yaşından küçükse) Anne ve baba tarafından imzalanmalıdır. 
  • Pasaport: geçerlilik tarihi 10 yıldan eski olmayan ve en az iki boş sayfası bulunmalı ayrıca müracaat edilen vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha süresi bulunmalıdır. Örnek: seyahatiniz 10.06.2017 gidiş tarihi 25.06.2017 dönüş tarihi olsun Pasaportunuzun geçerlilik tarihi en az 26.09.2017 tarihine kadar geçerli olması gerekmekte
  • Schengen fotokopileri: Son üç yıl içinde aldığınız schengen vizesi varsa hemde vizenin bulunduğu pasaportun resimli sayfası fotokopileri (yarım sayfa kabul edilmez tam a4 sayfası olmalıdır.
  • Kimlik fotokopisi: a4 sayfasına çekilmiş olmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: 2 adet 3.5 x 4.5 ölçülerinde son 6 ay içinde çekilmiş ve daha önce bir schengen vize müracaatında kullanılmamış olmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat tarihlerinizi kapsayan 30000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası (sigortanızın 1 yıllık olması vizenizin 1 yıllık çıkacağı anlamına gelmez seyahat süresi için yeterlidir.)
  • Ulaşım belgeleri:  Seyahatiniz sırasında kullanılacak ulaşım arcı uçak, tren ve benzeri ulaşım evraklar ile kanıtlanmalıdır.
  • Konaklama belgeleri: Başvuru sahiplerinden, konaklama yapacakları otel rezervasyonu sunmaları zorunlu evrak değildir. Konaklama sağlayacakları adres ve telefonlarının başvuru formunda açıkça doldurulmalıdır. Otel rezervasyonu sunmak isteyenler belgelerini başvuru dosyasına ekleyebilirler.
  • Ekonomik durumunu gösteren belgeler: Fransa'da kalacağı her gün için banka hesabında en az 120€ para bulunan banka hesap dökümü sunmaları gerekmektedir. Son 3 aya ait hesap dökümü banka tarafından kaşeli ve imzalı olması istenmektedir Düzenli geliri olduğunu gösteren son 3 aylık maaş bordrosu. Var ise Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri kira ve benzeri belgelenebilir geliriniz bulunuyor ise başvuru dosyasına ekleyebilirsiniz.

Fransa vizesi için meslek sahipleri için istenen belgeler.

  • Bordrolu Çalışanlar: Sgk işe giriş bildirgesi, sgk 4a hizmet dökümü, iş yerinin ticaret ve sanayi odası kaydı, vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete fotokopileri, işveren yazısı İşe başlama tarihi görevi çalışanın izinli olduğunu ve seyahatin Türkiye'ye geri dönünce işine devam edeceğini taahhüdünü belirten şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı belge
  • Şirket sahipleri: iş yerinin ticaret ve sanayi odası kaydı, vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete fotokopileri
  • Şirket ortakları: Şirket ortağı olduğunu kanıtlayıcı belge iş yerinin ticaret ve sanayi odası kaydı, vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete fotokopileri,
  • Emekliler: Sgk dan emekli olduğunu ve maaş aldığını gösteren belge
  • Çiftcier: Bağlı bulundukları ziraat odası tarafından verilen çiftçi belgesi
  • Öğrenciler: Öğrenci belgesi ve Seyahat masraflarını karşılayan anne veya babasının iş ve finansal evrakları (birlikte yapılan başvurularda ebeveyne ait belgelerin birer fotokopilerini ekleyebilirler) Ayrıca seyahat masraflarını karşılayacaklarını belirten dilekçe
  • Ev hanımları: Fransa'da yapacağı tüm masrafları karşılayan eşine ait iş ve gelir durumunu gösteren evrakların birer fotokopisi ve yapacağı masrafları karşılayacağını belirten dilekçe
  • Geliri olmayanlar (yeni mezun): Eğer başvuru sahibi çalışmıyor ise anne veya babasına ait iş ve gelir belgeleri sunmaları ayrıca seyahat masraflarını karşılayan ebeveyn tarafında yazılmış sponsor dilekçesi
Önemli hatırlatma:

  1. istenen evraklar 3 aydan eski olmaması gerekmektedir.
  2. yukarıdaki belgelerin dışında ek evrak talebi olabilir.
  3. başvuru yapmadan önce mutlaka randevu almanız gereklidir.

Özet: Fransa vizesi için gerekli evrakları sizlere açıklamaya çalıştım başvuru sahipleri istenilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlaması çok önemlidir. Konsolosluklar sizden talep ettiği belgeleri inceleyerek vizenin verilip verilmeyeceğine karar verirler Fransa konsolosluğu yukarıdaki evraklar dışında seyahatiniz ile ilgili ek evrak talebi olabilir. mutlaka istenen süre de talep edilen belgeleri ulaştırın. Fransa vizesi kaç günde çıkar sorusun cevabı Vize genellikle başvuru tarihinden 3 veya 5 iş günü içinde çıkar daha uzun süren başvurularda konsolosluğu ek belge talebi olabilir.

Bu yazı 10.06.2017 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Elaine Dasilva
Fransa vizesi için gerekli evraklar 2017 Reviewed by Vize Hocam on Cumartesi, Haziran 10, 2017 Rating: 5 Fransa vizesi için gerekli evrakları bu yazımda, sizlere detaylı olarak açıklamaya çalışacağım Öncelikle Fransa Schengen vize rejimi içinde...

Bu yazı faydalı mı?

Hiç yorum yok:

Teşekkürler.

-